Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@00:13:45 GMT

میرشکار اراضی شهرقدس را به تصرف خود درآورد

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۱۲۴۵۳

میرشکار اراضی شهرقدس را به تصرف خود درآورد

امیرتومان با فراهم کردن امکانات و آوردن عده ای از اهالی خمسه به این منطقه، آرام آرام زمین های بایر را به زمین های کشاورزی تبدیل کرد و منطقه رنگی از زندگی جدید به خود گرفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به‌نقل از پایگاه خبری تحلیلی قدس خبر، تاریخچه شهرقدس (قلعه حسن خان پیشین) یکی از شهرهای استان تهران و در حال حاضر حدود چهارصد هزار جمعیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین شهر قدس یکی از شهرهای قدیمی استان تهران می‌باشد که با قرار گرفتن این شهر در بزرگراه فتح (کیلومتر ۲۰) و موقعیت خوب جغرافیایی و آب و هوای خوب کوهپایه‌ای در این چند سال اخیر میزبان سکونت مهاجرین بسیاری از سایر شهرهای کشور بوده‌است. این شهر دارای معادن، مزارع، باغ‌ها، مجتمع‌های صنعتی و قهرمانان ورزشی متعدد است.

شهر قدس که تا قبل از تأسیس شهرداری در سال ۱۳۶۸ تحت نام قلعه حسن خان شناخته می‌شد، روستایی کوچک و قلعه مانند در حاشیه جنوب غربی تهران و همجواری شهرداری منطقه ۹ و ۱۸ بود. در یک جبهه آن کاووسیه و در جبهه غربی آن سرخ حصار قرار داشت.

در سال سوم تیر ماه سال 1368 شهر قدس از رشد روستای قلعه حسن خان و ادغام آن با نقاط دیگری مانند سرخ حصار، کاووسیه و شهرک بهشتی (قدس) به وجود آمده‌است. از این‌رو می‌توان دو دوره متمایز را برای تحول کالبدی شهر متصور گردید:

ایجاد بناها و رشد قلعه حسن خان بصورت یک روستا رشد سریع و بدون وقفه شهر در دو سه دهه اخیر

در مرحله اول قلعه حسن خان از دو قلعه اربابی تشکیل گردیده که بنام مالک آن (حسن خان) نامیده شده‌ است و هر دو قلعه دروازه بوده‌است (یکی از دروازه‌های نزدیک مسجد جامع فعلی و دیگری نزدیک میدان قدس سابق).

مرحله دوم با تأسیس کارگاه‌ها و کارخانجات متعدد در کنار جاده قدیم و کنار راه آهن و بطورکلی شروع رشد سریع تهران در چند دهه اخیر آغازگردید. در این مرحله با رشد سریع جمعیت منطقه تهران روستای قلعه حسن خان نیز که در فاصله نسبتاً کمی از تهران و در نزیکی تعدادی از این کارخانجات و کارگاه‌های قرار گرفته‌است به سرعت رشد کرد.


در اواخر سلطنت قاجاریه و اوایل سلطنت رضا خان شخصی بنام "امیر تومان" که میرشکار(سردسته شکارچیان) دربار بود اراضی این منطقه را به تصرف خود درآورد.در آن زمان این منطقه از پایتخت دور بود و کسانی که از تهران به سمت کرج حرکت می کردند معمولاً اولین اتراقگاهشان در نزدیکی همین اراضی بود.
امیرتومان با فراهم کردن امکانات و آوردن عده ای از اهالی خمسه به این منطقه،آرام آرام زمین های بایر را به زمین های کشاورزی تبدیل نمود و منطقه رنگی از زندگی جدید به خود گرفت.
می گویند نام اولیه این محل پیش از آنکه امیرتومان آنرا تصاحب کند "سبزه الماس" بوده و امیرتومان آنجا را به نام فرزند ارشدش که نام او حسن خان بود"قلعه حسن خان" نامید.
اولین مغازه در قلعه حسن خان را شخصی بنام مشهدی حسین معروف به کلاه حسین به معنای کوتاه قد که اهل یزد بود باز کرده که محل فعلی آن مغازه لبنیاتی جعفری روبروی مسجد جامع شهر می باشد.
اولین وسیله نقلیه که وانت بار و شبیه کامیون بوده توسط شخصی بنام حمید شهبازیاردلی فرزند کریم خان به قلعه حسن خان آورده شد که روزی دو مرتبه صبح و عصر به شهر تردد داشته و مردم از آن استفاده می کردند.
تنها امام زاده این شهر امام زاده حضرتین ابوالحسن(ع) و ابوالحسین(ع) از نوادگان امام موسی کاظم(ع)است و سابقه آن به چند صد سال  پیش بر می گردد.امروزه این امامزاده  بازسازی شده و زیارتگاه اهل ایمان می باشد.

اولین مسجد ساخته شده در شهر،مسجد جامع شهر قدس می باشد.این مسجد در بلوار امام خمینی(ره) واقع شده و در طول سال های گذشته چندین بارمرمت و بازسازی شده است.

آموزش و تربیت در قالب مکتب خانه در شهر قدس توسط شخصی بنام "شیخ مرتضی" که روحانی بود شکل گرفته و اولین مدرسه دولتی در سال 1341 و به نام "دبستان صادقی" در شهر قدس ساخته شده است.

 

اولین حمام شهر در خیابان امام خمینی(ره) روبروی کوچه میثم قرار داشته است.این حمام از وضعیت مناسبی برخوردار نبوده و بعدها با ورود جهانشاه خان یکی از سران خمسه و از مخالفان سرسخت رضا خان به دلیل شکست از ایشان به قلعه حسن خان و مساعدت مالی وی و همراهی مالکین حمام جدیدی بنام "خزینه"ساخته شد.این حمام در حال حاضر روبروی مسجد جامع و در داخل کوچه قرار دارد.قدمت ساخت این حمام به سال 1240 تا 1250 هجری شمسی باز می گردد و معمار آن شخصی بنام استاد کریم بوده است.

شهر قدس به دلیل موقعیت جغرافیای مناسب و دروازه ورودی دو استان تهران و البرز از جایگاه ویژه ای در غرب استان تهران برخوردار است.این شهر به دلیل قرار گرفتن در مراکز صنعتی پس از تهران بیشترین نرخ مهاجر پذیری را به خود اختصاص داده و محیط کارگری مناسبی را در غرب استان تهران فراهم نموده است.اکثر ساکنین این شهر کارگر بوده و در مراکز صنعتی مشغول بکار می باشند.

به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب و تنوع آب و هوا و جریانات جوی و خاک حاصلخیز و نیز وجود آب در حد کفایت اشتغال به کشاورزی و باغداری از دیرباز در این منطقه وجود داشته است.سطح زیر کشت در حوزه شهر قدس و شهرک های اطراف آن در حدود1500 هکتار می باشد.از مهمترین محصولات کشاورزی  آن می توان به غلات،گندم ،جو و ذرت اشاره نمود.عمده محصولات باغداری آن سیب،گیلاس،آلبالو،هلو و شلیل می باشد.

از نظر ساختار اجتماعی در حال حاضر شهر قدس با وسعتی در حدود 240 کیلومتر مربع یا به عبارتی 2/700 هکتار جمعیتی بالغ بر 350/000 نفر را در خود جای داده است که از نظر نسبت وسعت به جمعیت یکی از پر جمعیت ترین و متراکم ترین شهرهای کشور محسوب می شود.ساختار جمعیتی این شهر  از اقوام مختلف با فرهنگها و آداب و رسوم و سنن متفاوت و ناهمگون تشکیل شده است.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۱۲۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی

ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری آذربایجان‌غربی گفت: پارسال با ورود دستگاه قضایی بیش از ۳ هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان که مورد تعرض و تصرف عده‌ای افراد سودجو قرار گرفته بود با اقدامات قانونی رفع تصرف شده است.

وی اضافه کرد: اقدامات قانونی که در این خصوص صورت گرفت شامل رفع تصرف بیش از ۳۴۹ هکتار در اجرای تبصره ماده ۵۵ و بدون ارجاع به محاکم، قلع و قم ۱۸۲ فقره در مساحتی بیش از ۱۵۹ هکتار، اجرای احکام خلع ید در هزار و ۱۳۷ فقره به مساحت بیش از هزار و ۲۴۷ هکتار بود.

عتباتی همچنین به اقدامات صیانتی در مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی طی پارسال نیز پرداخت و افزود: دستگاه قضایی استان پارسال به منظور مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌ها با تشکیل قرارگاه پیشگیری از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی در استان و شهرستان‌ها با محوریت سازمان جهادکشاورزی استان، ۲ هزار و ۶۸۶ مورد تغییرکاربری غیرمجاز در سطح استان به مساحت بیش از ۸۲ هکتار را شناسایی کرد.

رئیس دادگستری آذربایجان‌غربی ادامه داد: همچنین در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها به تعداد ۸۰۲ مورد به مساحت بیش از ۱۵ هکتار و اجرای احکام قطعی محاکم کیفری به تعداد ۲۱۳ مورد به مساحت بیش از ۶ هکتار به تعداد هزار و ۱۵ مورد قلع و قمع مستحدثات از تغییر کاربری در این اراضی جلوگیری کرد.

عتباتی همچنین با اشاره به رفع تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی گفت: پارسال بیش از ۶۵ هکتار از تصرفات غیر مجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی استان رفع تصرف شد.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • بازگشایی و رفع تصرف ۹۱ هکتار از اراضی رودخانه‌ای
  • رفع تصرف اراضی ملی ۱۳۰ میلیارد ریالی در تالش
  • اراضی ملی در شهرستان طرقبه و شاندیز رفع تصرف شد
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی در استان آذربایجان غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه
  • اراضی رودخانه‌های استان یزد رفع تصرف شدند
  • دزدی چند میلیاردی از فروشگاه موبایل فروشی در مرکز شهرقدس تهران + ویدئو